Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat – Datangya Dajjal


syiir-tondo-tondo-kiamat-datangnya-dajjal
Ilustrasi Dajjal, sumber: Hidayatullah.com

 

Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat – Datangya Dajjal

Karya:
KH. Misbah Mustofa Bangilan Tuban

صَلِّ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَـى احْمَدَ   # وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ


DAJJAL

Ing sa’wuse bumi kebak wong ibadah

Alloh nguji opo iman ora rubah

Dajjal muncul ing kawitan koyo-koyo

Wong kang sholeh ngajak ta-at Dzat kang Mulyo



Akeh banget wong kang anut sarwo demen

Nuli ngaku Nabiyulloh goroh temen

Wiwit iku wongkang ngerti podho ngadu

Sebab kanjeng Rosul sampun nate dawuh



Ora ono Nabi maneh ing sa’wuse

Nabi kito Muhammadin selawase

Nuli DAJJAL ngaku dadi pangerane

Wong sa’ jagat printah nyembah ing deweke



Pawa-ane pendek kebak rambut kaku

Mripat siwer siji mondhol koyo duku

Tengah bathuk ono tulisane KAFIR

Sebab mukmin biso moco nuli mikir



Sa’ durunge DAJJAL muncul ono mongso

Tanpo udan tanpo panen telung warso

Sopo gelem biso mlebu suwargane

Kang digowo ngalor ngidul sa’ balane



Sandhang pangan tumpuk-tumpuk ora kurang

Ijon-ijon banyu buah lan rumangkang

Sa’ nyatane podho mlebu ing neroko

Ora kroso sebab tuman suka-suka



Songko iku ojo lali nasib iro

ng akhirat kanthi amal mundhak



Penyunting: Muhammad Nur Salim

Posting Komentar untuk "Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat – Datangya Dajjal "

Berlangganan via Email