• Jelajahi

    Copyright © Bilik Santri
    Best Viral Premium Blogger Templates

    Iklan

    Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat – Datangya Dajjal

    Minggu, 26 Januari 2020, 8:58:00 AM WIB Last Updated 2020-01-26T01:58:21Z
    masukkan script iklan disini
    masukkan script iklan disini

    syiir-tondo-tondo-kiamat-datangnya-dajjal
    Ilustrasi Dajjal, sumber: Hidayatullah.com

     

    Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat – Datangya Dajjal

    Karya:
    KH. Misbah Mustofa Bangilan Tuban

    صَلِّ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَـى احْمَدَ   # وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ


    DAJJAL

    Ing sa’wuse bumi kebak wong ibadah

    Alloh nguji opo iman ora rubah

    Dajjal muncul ing kawitan koyo-koyo

    Wong kang sholeh ngajak ta-at Dzat kang Mulyo



    Akeh banget wong kang anut sarwo demen

    Nuli ngaku Nabiyulloh goroh temen

    Wiwit iku wongkang ngerti podho ngadu

    Sebab kanjeng Rosul sampun nate dawuh



    Ora ono Nabi maneh ing sa’wuse

    Nabi kito Muhammadin selawase

    Nuli DAJJAL ngaku dadi pangerane

    Wong sa’ jagat printah nyembah ing deweke



    Pawa-ane pendek kebak rambut kaku

    Mripat siwer siji mondhol koyo duku

    Tengah bathuk ono tulisane KAFIR

    Sebab mukmin biso moco nuli mikir



    Sa’ durunge DAJJAL muncul ono mongso

    Tanpo udan tanpo panen telung warso

    Sopo gelem biso mlebu suwargane

    Kang digowo ngalor ngidul sa’ balane



    Sandhang pangan tumpuk-tumpuk ora kurang

    Ijon-ijon banyu buah lan rumangkang

    Sa’ nyatane podho mlebu ing neroko

    Ora kroso sebab tuman suka-suka



    Songko iku ojo lali nasib iro

    ng akhirat kanthi amal mundhak



    Penyunting: Muhammad Nur Salim

    Komentar

    Tampilkan

    Terkini lainya

    NamaLabel

    +