• Jelajahi

    Copyright © Bilik Santri
    Best Viral Premium Blogger Templates

    Iklan

    Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat - Munculnya Imam Mahdi

    Minggu, 26 Januari 2020, 8:47:00 AM WIB Last Updated 2020-01-26T01:58:38Z
    masukkan script iklan disini
    masukkan script iklan disini
    syiir-tondo-tondo-kiamat-munculnya-imam-mahdi
    Ilustrasi Imam Mahdi, sumber: muslimahnews

    Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat - Munculnya Imam Mahdi

    Karya:
    KH. Misbah Mustofa Bangilan Tuban

    صَلِّ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَـى احْمَدَ   #وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ

    IMAM  MAHDI

    Bakal ono tondo gedhe kang sepuluh

    Ojo lali yen wus teko mundak kisruh

    Bakal ono imam adil nguwasani

    Dunyo iki ora wani dho medeni



    Tentarane ulo klabang kolojengking

    Semut jengklong malaikat dho sumandhing

    Sopo mbangkang bakal mati tanpo pluru

    Kabeh pluru podho ambles podho turu



    Dudu nabi dudu rosul julukipun

    IMAM MAHDI nisfu sya’ban lahiripun

    Tahun hijrah ping rongatus seket limo

    Itung dewe umuripun kang utomo



    Bakal muncul sangking Makkah lan tersiar

    Malem tanggal sepuluhe wulan besar

    Tahunipun ora ono dho kang pirso

    Nanging bakal ono tondo lan suworo



    Akeh lindu bumi malik sa’ isine

    Telung bengi geni gedhe ing wetane

    Lintang kukus gedhe ono arah wetan

    Tanggal enom ono gerohono bulan



    Geroh ono srengengene tanggal tengah

    Wulan poso wongkang sholeh ora susah

    Wakilipun wonten songo dho sumebar

    Ing negoro kang sa’ dunyo tanpo bayar



    Kabeh iku Waliyulloh ingkang agung

    Kabeh sangking ‘aja mugo podho njunjung

    IMAM MAHDI  nguwasani peperangan

    Hukum qur’an mlaku sarwo kekerasan



    Pawa-ane gagah dhampak nanging sedheng

    Ing pipine tengen ono andheng-andheng

    Rupinipun memper karo kanjeng Rosul

    Turun sangking sayyid Husen wayah Rosul



    Bungah-bungah sebab ‘adil kang sumebar

    Murah sandhang pangan hinggo ora bayar

    Wong sodaqoh ora ono kang nampani

    Kolojengking ulo ora mbebayani



    Skeih kucing podho rukun karo tikus

    Skeih macan ora wani nubruk wedus

    Wongkang jirih dadi kendel, wongkang medhit

    Dadi lumo ora podho ambethithit



    Wongkang bodoh dadi pinter ati tentrem

    Anteng trimo dho ’ibadah klawan ayem

    Ilang kabeh ngombe arak laku zino

    Drengki unek-unek kibir ora ono


    Penyunting: Muhammad Nur Salim

    Komentar

    Tampilkan

    Terkini lainya