Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat - Munculnya Imam Mahdi

syiir-tondo-tondo-kiamat-munculnya-imam-mahdi
Ilustrasi Imam Mahdi, sumber: muslimahnews

Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat - Munculnya Imam Mahdi

Karya:
KH. Misbah Mustofa Bangilan Tuban

صَلِّ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَـى احْمَدَ   #وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ

IMAM  MAHDI

Bakal ono tondo gedhe kang sepuluh

Ojo lali yen wus teko mundak kisruh

Bakal ono imam adil nguwasani

Dunyo iki ora wani dho medeni



Tentarane ulo klabang kolojengking

Semut jengklong malaikat dho sumandhing

Sopo mbangkang bakal mati tanpo pluru

Kabeh pluru podho ambles podho turu



Dudu nabi dudu rosul julukipun

IMAM MAHDI nisfu sya’ban lahiripun

Tahun hijrah ping rongatus seket limo

Itung dewe umuripun kang utomo



Bakal muncul sangking Makkah lan tersiar

Malem tanggal sepuluhe wulan besar

Tahunipun ora ono dho kang pirso

Nanging bakal ono tondo lan suworo



Akeh lindu bumi malik sa’ isine

Telung bengi geni gedhe ing wetane

Lintang kukus gedhe ono arah wetan

Tanggal enom ono gerohono bulan



Geroh ono srengengene tanggal tengah

Wulan poso wongkang sholeh ora susah

Wakilipun wonten songo dho sumebar

Ing negoro kang sa’ dunyo tanpo bayar



Kabeh iku Waliyulloh ingkang agung

Kabeh sangking ‘aja mugo podho njunjung

IMAM MAHDI  nguwasani peperangan

Hukum qur’an mlaku sarwo kekerasan



Pawa-ane gagah dhampak nanging sedheng

Ing pipine tengen ono andheng-andheng

Rupinipun memper karo kanjeng Rosul

Turun sangking sayyid Husen wayah Rosul



Bungah-bungah sebab ‘adil kang sumebar

Murah sandhang pangan hinggo ora bayar

Wong sodaqoh ora ono kang nampani

Kolojengking ulo ora mbebayani



Skeih kucing podho rukun karo tikus

Skeih macan ora wani nubruk wedus

Wongkang jirih dadi kendel, wongkang medhit

Dadi lumo ora podho ambethithit



Wongkang bodoh dadi pinter ati tentrem

Anteng trimo dho ’ibadah klawan ayem

Ilang kabeh ngombe arak laku zino

Drengki unek-unek kibir ora ono


Penyunting: Muhammad Nur Salim

Posting Komentar untuk "Syi'ir Tondo-Tondo Kiamat - Munculnya Imam Mahdi "

Berlangganan via Email